Външното оценяване след 4. клас не показа по-лоши резултати в

...
Външното оценяване след 4. клас не показа по-лоши резултати в
Коментари Харесай

Без национално външно оценяване шестиците ще се обезценят

Външното оценяване след 4. клас не сподели по-лоши резултати спрямо предходната година, макар че децата от този випуск са учили 2 години онлайн поради коронавирусната пандемия. Министерството на образованието от година на година осъвременява метода на изпитване – посредством включване на повече отворени въпроси, да се мери умеенето за четене с схващане.

Това означи пред Радио София Асен Александров, ръководител на Сдружението на шефовете в междинното обучение и шеф на столичното 51-во приблизително учебно заведение " Елисавета Багряна ".

По думите му досегашните проби са били доста схематични и когато от 3 отговора би трябвало да посочиш правилния – това не предизвиква мисленето. Родителите не трябва да обръщат изключително внимание на оценките – те са някакви етикети, които да насочат къде децата би трябвало да наблегнат в образованието.

Когато няма национално външно оценяване, учителите под натиска на любящите родители пишат доста шестици. Това обезценява напъните на в действителност по-добрите възпитаници. От друга страна, когато в 5. клас дете получи по-ниска оценка, се получават " нещастия ".

" Родителите желаят да виждат отлични оценки, без да се интересуват дали те са заслужени. Шестиците не може да са 50% ", разяснява Александров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР