Външното ни министерство излезе с остра реакция по повод организирана

...
Външното ни министерство излезе с остра реакция по повод организирана
Коментари Харесай

Проф. Искра Баева: Не виждам какъв е проблема с изложбата за 9-ти септември

Външното ни министерство излезе с остра реакция във връзка проведена от Руското посолство у нас галерия със заглавие „ 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма ". Събитието е планувано за 9 септември.

Според мен такава позиция не беше нужна. Първо, тъй като изложбата към момента не е открита, второ, че не виждам какъв е казусът в нейното заглавие. Източна Европа от нацизма - това белким не е по този начин? Ако въпросът е за България, нещата наподобяват по малко по-различен метод. Не виждам какъв е казусът с тематиката на изложбата, разяснява историкът проф. Искра Баева.

Добре е, когато приказваме за такива исторически събития да се придържаме напълно към обстоятелствата. Действията на Съветската войска би трябвало да бъдат обсъждани от разнообразни гледни точки. За някои тя в действителност е освободителка, през други просто минава. За България армията е окупатор и това е неоспорим факт. Реакцията на външното ни министерство е уместна и вярна, само че незадоволителна, уточни блогърът Асен Генов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР