Външното министерство в Скопие е изпратило протестна нота до българското

...
Външното министерство в Скопие е изпратило протестна нота до българското
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки ядоса Скопие заради изказване, че Македония е българска

 Външното министерство в Скопие е изпратило протестна нота до българското министерство на външните работи по отношение на предизборно видео на евродепутата и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване Ангел Джамбазки, написа " Независен весник ", представен от Българска телеграфна агенция.

“Уважаеми, споделям уважаеми от образование, краткотрайни управленци на нашата, на моята Македония - не можете да живеете в XXI век, без да сте признали XX век. Колкото повече лъжете, толкоз повече истината ще лъсва. Колкото по-настървено изобретявате новата си подправена история, толкоз по-шумно ще се сгромолясат, ще пропадат подправените основи, на които сте построили жалкото си настояще. Колкото по-истерично ненавиждате София, толкоз по-български остава Охрид. Колкото по-силно крещите Вашите неистини, толкоз по-бърз и по-ужасен ще бъде Вашият край. Македония е българска, а България е над всичко. Заев, Почитувани! Колкото и да се въртиш България, Албания все ще ти е откъм гърба “, показва Джамбазки в избирателен клип.

В нотата е маркирано, че Скопие ще уведоми институциите в Европейския съюз, и се акцентира, че сходни изказвания не способстват за напъните за задълбочаване на другарството, добросъседството и съдействието сред двете страни.

" Реторика, в която се показват териториални искания към съседите, не приляга на страни съюзнички в НАТО и на страна, членка на Европейски Съюз ", се споделя в реакцията на външното министерство.

Вестникът показва, че макар реакциите на Европейския парламент за " провокациите на България към Македония " това видео е доказателство, че тези провокации не стопират.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР