Външното министерство на Русия предупреди германския шарже д`афер в в

...
Външното министерство на Русия предупреди германския шарже д`афер в в
Коментари Харесай

Русия обвини "Дойче веле" в опит за намеса във вътрешните работи

Външното министерство на Русия предизвести немския шарже д`афер в в Москва, че " Дойче веле " пробва да се намеси във вътрешните работи на страната.

Новината бе публикувана с формален коментар на пресцентъра, в който се споделя, че в диалог с немския посланик " бе обърнато внимание за неприемливите дейности на немската телерадиокомпания " Дойче веле ", изразени посредством директни апели в обществените мрежи към жителите на Москва да вземат участие в несанкционирани всеобщи акции ".

Министерството прави оценка това като " дръзки провокации от медия в прорез с нормите на професионалната журналистическа нравственос и представляващи в действителност опит за интервенция на немската медийна корпорация във вътрешните работи на Русия ". Подчертано беше, добавя известието, че при повтаряне на сходни дейности съветската страна си резервира правото да реагира надлежно с съветското законодателство.

Външното министерство не показва какво тъкмо нарушаване или закононарушение е направил публицист на " Дойче веле ". Съгласно член 31 от Конституцията на Руската Федерация " Гражданите на Русия имат право да се събират спокойно без оръжие, да организират заседание, манифестации и демонстрации, шествия и еднолични митинги ". Това е и основанието, което всякога показват уредниците на митинги, до момента в който управляващите пробват да стопират с това, че съгласно закона те би трябвало да са " съгласувани " с управляващите - нещо, доведено до силата на позволителен режим.

Затова и след извънредно силовото разгонване на митинги в Москва на 27 юли и 3 август участници и уредници са преследвани по член от Наказателния кодекс за предизвикателство на всеобщи вълнения, а не за събирането на шествия.

По-рано през днешния ден Мария Захарова, представител на външното министерство, разказа в диалог за Радио " Ехото на Москва " какъв е казусът с " Дойче веле ". Според нея финансираната от федералния бюджет немска медия е употребила " формалните запаси на рускоезичната си работа просто за същинска пропаганда ".

" Как могат да го отхвърлят, като на уеб страницата им се появяват известие " Москва, излизай! " Къде би трябвало да излиза Москва? От границите на Руската федерация ли? ", продължи Захарова. Помолена да изясни защо тъкмо става дума, тя отвърна, че има известие в " Туитър ", което са снимали и изпратили на посолството и че аналогично писмо е пуснато и до " Ройтерс ".

Според нея министерството акредитира задгранични публицисти и им оказва помощ, когато имат проблеми с органите на реда, само че в тази ситуация не се занимава с хора, " които са оценени не като публицисти, а като участници в акцията ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР