Външното министерство на Русия излезе с позиция, в която предупреди,

...
Външното министерство на Русия излезе с позиция, в която предупреди,
Коментари Харесай

Русия предупреди: Решението на САЩ за Израел ще ескалира напрежението

Външното министерство на Русия излезе с позиция, в която предизвести, че решението на администрацията на американския президент Доналд Тръмп да разхлаби политиката си във връзка с израелските селища в Западния бряг единствено ще " ескалира " напрежението сред Израел и палестинците.

Вчера държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео разгласи, че Вашингтон смекчава позицията си за еврейските поселения, което е последният от поредност от ходове на администрацията на Тръмп, които отслабват претенциите на палестинците за основаването на своя страна.

Помпео съобщи, че американската администрация ще обърне " метода " на предходното американско държавно управление по въпроса за селищата и ще се върне към версия на политиката на президента Роналд Рейгън от 1980-те години, което евентуално ще разгневи палестинците и ще сложи Съединени американски щати в спор с други страни, работещи за преустановяване на израелско-палестинския спор.

Ходът на Съединени американски щати се основавал на юридически обзор за преоценка на правното мнение на Държавния департамент от 1978 година, съгласно което цивилните селища в окупираните територии са " в несъгласие с интернационалното право ", посочи Помпео.

Държавният секретар акцентира, че въпреки американската администрация да анулира схващането, че селищата са противозаконни според интернационалното право, тя не заема позиция по отношение на суверенитета на Израел над Западния бряг (на река Йордан).

Позицията на Държавния департамент провокира рецензии от водещи претенденти за президент от Демократическата партия, Европейския съюз и палестинското управление. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР