Външното министерство на Русия е обявило двама служители на българското

...
Външното министерство на Русия е обявило двама служители на българското
Коментари Харесай

Русия обяви двама български дипломати за персона нон грата

Външното министерство на Русия е оповестило двама чиновници на българското посолство в Москва за " личност нон грата ". 

Съответната нота е предадена на краткотрайно изпълняващия функционалностите на дипломат Николай Трифонов. Постоянният началник на дипломатическата работа Атанас Кръстин беше отзован на съвещания в България още в края на март като сигнал против неприемливото държание на Елеонора Митрофанова. 

Самата тя не беше върната в Русия, макар обществените приканвания от страна на българското държавно управление. 

Изгонването на двамата български дипломати е " отговор на взетото през март от българска страна решение, което не е стимулирано по никакъв метод, за оповестяване на личност нон грата на двама дипломати от посолството на Русия в София ", споделят от МВнР-Русия. 

Това, което те пропущат да отбележат, е, че двамата дипломати бяха изгонени поради заради реализиране на шпионска активност под дипломатическо прикритие. 

Няколко седмици по-късно бяха оповестени за " личност нон грата " още 10 души от Руското посолство, а на 1 април беше отхвърлен и един от първите секретари на службата в София, още веднъж поради шпионаж. 

От началото на войната против Украйна над 400 съветски дипломати бяха изгонени от европейски страни. В петък Япония също разгласи, че ще изиска отстраняването на 8 съветски чиновници от страната. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР