Външното министерство на Пакистан смята, че положението в Кашмир не

...
Външното министерство на Пакистан смята, че положението в Кашмир не
Коментари Харесай

Пакистан: Положението в Кашмир не е вътрешна работа на Индия

Външното министерство на Пакистан счита, че ситуацията в Кашмир не е вътрешна работа на Индия, съобщи представителят на министерството Мухамад Файсал, представен от ТАСС.

"Исламабад изрично отхвърля изказването на Делхи, че Кашмир е вътрешна работа на Индия ", съобщи Файсал, представен от телевизия "Гео ти ви " след решението на Индия да анулира специфичния парламентарен статут на щата си Джаму и Кашмир. Той добави, че Пакистан продължава да оказва "политическа, дипломатическа и морална поддръжка на кашмирците в устрема им към самоопределяне ".

Пакистанският министър на железопътния превоз Шейх Рашид Ахмед съобщи, че стопира железопътната линия Самджхаута експрес, която свързва пакистанския град Лахор с индийската столица Делхи, съобщи Ройтерс.

"Докато съм министър на железопътния превоз, Самджхаута експрес няма да работи ", съобщи той.

В момента десетки хиляди души от индийските сили за сигурност патрулират в Джаму и Кашмир в цялостно снаряжение за битка с вълнения, съобщи Асошиейтед прес.

Улиците на щата са пусти, а магазините са затворени. Кварталите са отцепени със стоманени заграждения и бодлива тел. Всички телефонни връзки и интернет са прекратени и локалните поданици разчитат за вести единствено на кабелни малките екрани и локални радиостанции.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР