Външнополитическият съветник на премиера Кирил Петков Весела Чернева е била

...
Външнополитическият съветник на премиера Кирил Петков Весела Чернева е била
Коментари Харесай

Весела Чернева на посещение в Скопие, подготвят срещата Петков - Ковачевски

Външнополитическият консултант на премиера Кирил Петков Весела Чернева е била на посещаване в Скопие на 2 януари, потвърдиха за " По света и у нас " от Министерския съвет.

Чернева е била там по заповед на Петков. Целта - подготовка на идната през този месец среща посещаване на Кирил Петков в Скопие, се показва в отговора до Българска национална телевизия.

Кирил Петков разгласи, че откакто новият кабинет в Скопие постави клетва ще се срещне с новия министър-председател в югозападната ни съседка Димитър Ковачевски, който наследи Зоран Заев.

Междувременно организации на българите от Република Северна Македония са изпратили писмо до всички български институции, които имат отношение по договарянията със Скопие.

На посещаване при президента по-рано тази година организациите поддържаха българския отвод да каже " да " за начало на договаряния на РСМ с Европейския съюз и настояха за подпомагане от президента и страната за зачитането на техните права в Република Северна Македония, прекъсване на процеса на дебългаризация, езика на омразата, историческата имитация.

На 10 януари президентът Румен Радев свика Консултативния съвет за национална сигурност по тематиката, с цел да бъде разисквана рамката на връзки със Скопие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР