Външнополитическият план на Китай за изграждане на нов Път на

...
Външнополитическият план на Китай за изграждане на нов Път на
Коментари Харесай

Пътят на коприната не е китайска конспирация, увери Си Дзинпин

Външнополитическият проект на Китай за създаване на нов Път на коприната за инфраструктурни и търговски връзки сред азиатската страна и Евразия не е " китайска конпсирация ".

Това увери китайският президент Си Дзинпин, представен от държавна медия, съобщи " Ройтерс ".

 Си Дзинпин против манталитета на Студената война в стопанската система
Си Дзинпин против манталитета на Студената война в стопанската система

Можем да реализираме печеливши резултати, като настояваме за спокойно развиване и взаимна работа

Инициативата " Един пояс, веднъж ", разкрита през 2013 година, има за цел да укрепи мрежата от сухоземни и морски връзки с Югоизточна Азия, Централна Азия, Близкия изток и Африка.

На конгрес през предишния май Си даде обещание 126 милиарда $ за реализиране на проекта, само че Китай не може да преодолее съмненията на западните столици, където политиците подозират, че самодейността е опит за разширение на китайското въздействие.

" Инициативата " Един пояс, веднъж " не е китайски скрит план, както някои хора в света настояват ", успокои Си на годишен конгрес, проведен от китайската неправителствена организация Boao Forum for Asia в южната провинция Хайнан.

" Нито е втори План " Маршал " след Втората международна война, нито е китайска интрига. Ако би трябвало да го нарека някак, това е " открит проект ", добави той, представен от " Синхуа ".

На посещаване в Китай през януари френският водач Еманюел Макрон съобщи, че самодейността не може да бъде " еднопосочна ".

По време на изявлението си Си разкри, че " Един пояс, веднъж " се развива към този момент 5 година и в самодейността вземат участие повече от 80 страни и интернационалните организации.

Китай няма да взе участие в геополитически игри с себелюбив край, нито ще основава специфичен клуб, нито ще постанова търговски съглашения на други, увери президентът на Китай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР