Външнополитическите предизвикателства за президента Доналд Тръмп нарастват по целия свят,

...
Външнополитическите предизвикателства за президента Доналд Тръмп нарастват по целия свят,
Коментари Харесай

Външнополитическите предизвикателства за Тръмп нарастват в световен мащаб

Външнополитическите провокации за президента Доналд Тръмп нарастват по целия свят, показвайки границите на самоопределената му дарба да подписва покупко-продажби, а може би и компликацията да се концентрира най-вече върху вътрешните проблеми за неговата администрация с " Америка преди всичко ", оповестява " Асошиейтед Прес ".

Нови проби с ракети в Северна Корея, комерсиалната война с Китай, ново нуклеарно напрежение с Иран и също по този начин го принуждават да изкриви позициите си, като да вземем за пример да поддържа смяната на режима във Венецуела с спорни упования за прояви на мощ и да съобщи, че е подготвен за договаря с Иран, до момента в който изпраща самолетоносач и бомбардировачи в Близкия изток.

Тръмп изяснява, че неговите старания работят. " Направихме съдбоносен пробив от несполучливия външнополитически курс, който пожертва нашия суверенитет, съобщи нашите работни места и ни свързва с безкрайни непознати войни ", изяснява той на последователите си на протест във Флорида. " Във всичко, което вършим, в този момент слагаме Америка преди всичко. "

Тръмп има доста незавършени каузи. След като встъпи в служба, той се специализира в обществено отменяне на другари и сътрудници, прегръщане на врагове и опозиция против прекалено много препоръки.

Критиците го дефинират като обезсърчителен, а съдружниците разясняват, че той несъмнено е извършил обещанието си да наруши външнополитическите правила.

Тръмп наследи някои от своите външнополитически проблеми, като Северна Корея, Сирия и Афганистан, само че занапред би трябвало да ги реши. Неговият на практика метод към Северна Корея с първи срещи сред президент на Съединени американски щати и водач на тази страна не реализира съглашение за ограничение на нуклеарната ракетна стратегия на КНДР.

На други фронтове, Тръмп загрява обстановката. Търговският му конфликт с Китай остава забранен, защото той продължава да размахва спомагателни мита.

Относно Иран, Тръмп извади Съединени американски щати от нуклеарната договорка, която бе контрактувана с пет други международни сили и неотдавна усили натиска, определяйки иранската революционна армия за терористична организация и разполага военни сили в Персийския залив, а по-късно изясни че би желал да му се обадят иранските водачи и да договарят.

Клиф Купчан, ръководител на групата Евразия, разказва Китай и Иран като двата най-неотложни въпроси за Съединени американски щати, само че означи, че дейностите на Тръмп не са непредвидени. " С Китай и Иран виждаме стратегически доста предсказуем президент, който играе ръката си ".

Вчера Тръмп разяснява някои от най-големите опасения. Той изясни, че Съединени американски щати гледат " доста съществено сега " на последните военни проби в Северна Корея. По мотив на комерсиалните договаряния с Китай той сподели, че Съединени американски щати ще се оправят добре, само че съобщи, че китайският президент Си Дзинпин му е написал " красиво " писмо. И на фона на възходящия конфликт с Иран, той съобщи: " имаме информация, за която не желаете да знаете. "

Други неотложни въпроси са икономическата и политическата рецесия във Венецуела. Съединените щати и други народи признаха водача на опозицията Хуан Гуайдо за краткотраен президент, само че неотдавнашни старания за поощряване на прелом против президента Мадуро се провалиха. На хоризонта е и проект за мир в Близкия изток от старши съветника на Тръмп и негов шурей Джаред Къшнер, както и опцията за мирни договаряния с талибаните за преустановяване на 18-годишната война в Афганистан.

Тръмп, който продължи да лимитира уговорката на Съединени американски щати в чужбина, акцентира интереса си към вътрешната политика. Майкъл О`Ханлон, анализатор в региона на защитата и външната политика в института Брукингс разяснява, че сплотяващата тематика в метода на Тръмп към външната политика е нежеланието му да се ангажира с повече войни.

" Мисля, че до момента продължаваме да виждаме нежеланието на Тръмп да се намесва в нови военни интервенции, което е най-много добър инстинкт, само че има предпочитание да размахва невоенни принадлежности " на националната власт, както и самонадеяно фукане с военна мощ без никакво съществено желание за предприемане на превантивни военни дейности, изяснява О`Ханлон.

Всяка администрация е изправена пред интервали на засилени и постоянно непредвидени външнополитически проблеми, които могат да отклонят вниманието, ресурсите и политическия капитал от вътрешни въпроси като работни места и стопанска система, които са по-важни за преизбирането на президента.

Нападенията на Световния търговски център и Пентагона на 11 септември се случиха в първата година от президентството на Джордж Буш, а последващите му решения за навлизане в Афганистан през октомври 2001 година и Ирак през март 2003 година превзеха администрацията му с години.

Тръмп акцентира, че той взема решение. Запитан, дали са на едно мнение със съветника по националната сигурност Джон Болтън, той разяснява: " Аз съм този, който го укротява, което е ОК. В последна сметка, аз вземам решението. "

Това съответствува с централния акцент във външната политика на Тръмп, а точно, че той постоянно желае да има последната дума. Неговите съветници бяха заменени по време на мандата му и в този момент той има втори по ред държавен секретар и трети консултант по национална сигурност. В четвъртък Белият дом заяви, че Тръмп номинира Патрик Шанахан, с цел да правоприемник на Джим Матис като министър на защитата.

В знак, че Шанахан остава фокусиран върху най-големия проблем за сигурността съгласно Тръмп - построяването на стената с Мескико, Шанахан би трябвало да пътува до границата в събота, въпреки че го съпровождат проблемите с Иран, Венецуела и Северна Корея, разяснява " Асошиейтед Прес ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР