Външно сухата кожа изглежда здрава: тя има малки пори, тя

...
Външно сухата кожа изглежда здрава: тя има малки пори, тя
Коментари Харесай

6 начина да се спасим от сухата кожа

Външно сухата кожа наподобява здрава: тя има дребни пори, тя е доста нежна, има идентичен звук. Въпреки това, в случай че спрете да се грижите за нея бързо губи блясъка си, стартира да се свива и да се бели.

След измиване на суха кожа постоянно се появяват червени петна и люспи. Този вид изисква най-висококачествената грижа, тъй като заради несъразмерната сухота тази кожа има наклонност към ранно стареене.

Каква е повода за сухотата?

Най-често сухата кожа се получава вследствие на ниска интензивност на мастните жлези. Те създават по-малко мазнини, в сравнение с се изисква, с цел да образуват натурален предпазен филм, който защищава кожата от изсушаване.

Съвети за грижа за сухата кожа

1. За е добре хидратирана кожата, би трябвало да пиете доста вода. Правилното водно равновесие е основата за здравето на цялото тяло, а освен на кожата.

2. Също по този начин е належащо да се яде уравновесена диета. Включете във вашата ежедневна диета пресни зеленчуци, плодове, зърнени храни, семена. Не забравяйте за листните и зелени зеленчуци - те би трябвало да се употребяват в сурова форма.

3. Белене на кожата постоянно идва от липса на витамин А. Най-добре е да го получите в естествената си форма: пийте пресен сок от моркови, яжте авокадо и ядки.

4. За да предотвратите възпаления и обриви на сухата кожа, оказва помощ храна, богата на мастни киселини, омега-3 и омега-6. Повечето от тях се съдържат в рибата.

5. Премахнете пържените храни от диетата. Избягвайте алкохола и кофеина, защото те дават на кожата сив тип и предизвикват сухота.

6. Ако раздразнението към този момент се е появило, пробвайте да употребявате известни способи. Чаят от лайка или мента е съвършен за лекуване на суха кожа./ Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР