Външно отговори на Продължаваме промяната за преговорните документи за РСМ.  Преговорните

...
Външно отговори на Продължаваме промяната за преговорните документи за РСМ. 
Преговорните
Коментари Харесай

Външно отговори на ПП: Документите за Северна Македония нямат секретен гриф -

Външно отговори на " Продължаваме промяната " за преговорните документи за РСМ. 

Преговорните документи, двустранния протокол сред Северна Македония и България, не могат да бъдат предоставени на необятната аудитория, оповестиха по-рано през днешния ден от " Продължаваме промяната ". Според тях - след консултация с комисията по външна политика, министър Теодора Генчовска е входирала документите с гриф за достъп “За прилагане ”, което лимитира кръга на хората, които могат да ги прочетат.

Призоваваме министър Генчовска да смъкна секретния гриф, обявиха от Политическа партия. 

Във връзка с появили се медийни изявления по отношение на предоставени от страна на министъра на външните работи Теодора Генчовска преговорни документи сред Република България и Република Северна Македония със конфиденциален гриф и апела за неговото събаряне, Министерство на външните работи декларира: Документите нямат конфиденциален гриф. 

От Министерство на външните работи прецизират, че документите са входирани в очевидно деловодство на Народното събрание. 

Заведени по този метод, те са налични за запознаване от всички народни представители от 47-ото Народно заседание на Република България.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР