Външно министрество също реагира на изявлението на президента, че правителството

...
Външно министрество също реагира на изявлението на президента, че правителството
Коментари Харесай

МВнР: Искахме председателството ни на Три морета да се отложи за 2022 г.

Външно министрество също реагира на изказването на президента, че държавното управление е към самодейността " Три морета ".
" Българското държавно управление неведнъж е изразявало позицията, че не би било оправдано председателството на самодейността " Трите морета " да се поеме от България през 2021 година, а е по-добре то да се отсрочи през 2022 година Причината по тази причина е, че следващата година предстоят избори за Народно заседание и за държавен глава и в тази напрегната конюнктура изпълнителната власт мъчно би провела добре събитията от тази самодейност ", се показва в известието.
Председателството включва освен среща на върха с държавни глави, а редица срещи в разнообразни министерски и бизнес формати, в които се осъществя политиката на държавите-членки по осъществяване на главните цели: съгласуваност на районите сред Северно, Черно и Адриатическо море. Всъщност ролята на президента в тази самодейност е повече фасадна, а същинската работа по нея се поема от министерствата, настояват от Външно.
 Правителството опровергава Радев - не било срещу Три морета Правителството опровергава Радев - не било срещу " Три морета "
Със известие до медиите държавният пресцентър опроверга изказванията на президента, че държавното управление оказвало опозиция по иници...
Но все пак мнение на министерството и заради настояванията на президента, да провежда това председателство. " Вицепремиерът Екатерина Захариева бе избрана за народен координатор и е в развой на основаване на координационен съвет от заинтригуваните министерства за образуване на самодейностите. Правителството към този момент одобри решение за присъединяване на страната в капиталовия фонд на " Трите морета " за 20 млн. евро с съответни планове, в които са ангажирани редица министерства. С президента Радев в Естония бе командирован особено назначен дипломат за специфични поръчения за " Трите морета ", акцентират от Министерство на външните работи.
Оттам споделят многозначително, че от почитание към президентската институция ще спестят " информация за срещите на представители на Министерство на външните работи с президента и членове на неговия екип и какви претенции са били поставяни на тях ".
" Въпреки че президентът Радев назовава " Мутри ", то е готово да провежда и организира председателството на " Трите морета ", чието лице ще бъде българският президент ", написа още в известието на българското външно министерство.
 
 AmCham: Три морета е неповторима опция за България AmCham: Три морета е неповторима опция за България
Американската комерсиална камара в България (AmCham) поддържа Инициативата „ Три морета “ (3Si), тъй като тя дава неповторима...
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР