Външно министерство препоръчва временно да не се пътува в Израел

...
Външно министерство препоръчва временно да не се пътува в Израел
Коментари Харесай

Външно препоръчва да не се пътува до Израел

Външно министерство предлага краткотрайно да не се пътува в Израел поради усложнената през днешния ден конюнктура. Палестинските групировки и израелските въоръжени сили от няколко часа си разменят удари, откакто при бомбардировка в Газа рано тази заран бяха убити командирът на военното крило на групировката Ислямски джихад Баха Абу ал Ата и брачната половинка му Асма. Ранени са и четири от децата им.

Всички български жители на територията на страната би трябвало да имат поради, че са извънредно непрепоръчителни визитите тук-там на териториите на Западния бряг, Източен Ерусалим, наоколо до границата с Ивицата Газа, Голанските възвишения. Още при идване в местата за настаняване в Израел всички туристи би трябвало да се поинтересуват за съществуването на бомбоубежища в региона. В случай на задействани звукови сирени за въздушно нахлуване (ракетна атака), хората би трябвало да се насочат по най-краткия път до бомбоубежище и да чакат прекъсване на сигнала за заплаха.

Външно министерство поучава, при положение, че няма скривалище или не може да се стигне до него в точния момент, хората да се прикрият до най-близката стена или бариера, което би могло да ги защищити от евентуален гърмеж или осколки от шрапнели и припомня да се следват нарежданията на локалните управляващи.

Във връзка с усложнената конюнктура посолството на България в Тел Авив е затворено за клиенти. При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на България в Тел Авив на следните телефонни номера: + 972 3 696 13 78 и + 972 3 696 13 61 или мобилни номера за незабавни случаи +972 54 59 54 379 и +972 54 764 00 89.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР