Външно министерство е разпоредило на временно управляващият консулството в Абуджа,Нигерия

...
Външно министерство е разпоредило на временно управляващият консулството в Абуджа,Нигерия
Коментари Харесай

Външно министерство проверява дали българи са заложници на пирати

Външно министерство е разпоредило на краткотрайно ръководещият консулството в Абуджа,Нигерия - Георги Йовчевски да ревизира информацията за пленени български моряци край Бенин посредством управляващите. До момента там не е получавана информация за случай с български жители.Консулството в Нигерия е най-близкото до Бенин българско дипломатическо посланичество.
Припомняме, че на 19 април пирати са атакували контейнеровозът Tommi Ritscher (9656137). Част от екипажа му, в това число и капитанът, са българи. Пиратите, чийто брой към момента е незнаен, са взели 8 заложници. Не е ясно дали измежду тях има българи.
Кризисната обстановка се разиграла на пристанище Котону, Бенин, оповестява профилираният уебсайт Maritime Bulletin. Той се базира на информация от английската консултантска компания по морска сигурност “Дриад Глобал ”, представен от " 24 часа ".
Няма особена смяна в обстановката към 20 април, показва Maritime Bulletin.
Контейнеровозът има 19-членен екипаж. Корабът е издигнат през 2014г. и плава под португалски байрак, а ръководещата го компания е немската Transeste Schiffahrt. По данни на “Дриад Глобал ”  с изключение на българи на кораба има моряци от Русия, Украйна и Филипините.
До момента е известно, че 11 души от екипажа съумели да се скрият в особено планувано помещениe - укритие, само че 8 души са били хванати от похитителите и сега са заложници.
" Приоритет са ни сигурността и благосъстоянието на екипажа. В този сложен момент мислите ни са със фамилиите на изчезналите моряци и непрестанно ги осведомяваме за обстановката. Работим директно със заинтригуваните страни и експерти, с цел да подсигуряваме, че високо цененият ни екипаж ще се завърне безвредно допустимо най-бързо. Заради деликатната обстановка няма да осведомяваме за оперативни детайлности, които биха могли да попречат на напъните за безвредното освобождение на похитените ", разясниха от немската компания Transeste Schiffahrt.
Към атакувания от пирати контейнеровоз е изпратен и военен съд от Военноморски сили на Нигерия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР