Външният вид на картофите не е прекалено добър? Загърбете естетическите

...
Външният вид на картофите не е прекалено добър? Загърбете естетическите
Коментари Харесай

Зелена светлина: Картофени прибори

Външният тип на картофите не е прекомерно добър? Загърбете естетическите си предубеждения. Картофите още веднъж могат да се окажат на масата.

Не става въпрос за кулинарно прелъщение, а за решение на един от огромните проблеми със замърсяването - пластмасовите принадлежности за еднократна приложимост.
Понтус Торнквист, основател на картофени принадлежности: Проблемът с приборите за еднократна приложимост е голям. Обикновено те се употребяват за 20-ина минути, само че разлагането им в природата продължава към 450 години. Става въпрос за замърсяване, с което би трябвало да се оправят няколко генерации.
Идеята да се вършат принадлежности от картофи се родила в Дания. Появила се инцидентно, на правилото на опита и грешката.

Понтус Торнквист, основател на картофени принадлежности: Да, концепцията в действителност се появи... от една неточност. В началото желаех главният материал да бъде от водорасли. Отидох в родния си град, събрах водорасли и ги изсуших. Но ми трябваше свързваща примес. Тогава пробвах с картофено пюре. Но по нехайство го разлях върху водораслите и когато изсъхна забелязах, че се е получило покритие, което прилича пластмаса. Тогава взех решение, че е по-добре да употребявам картофи вместо водорасли.
След като съставките се забъркат, сместа се загрява да избрана температура и по-късно се излива в шаблон оформяне на мечтаните предмети.

Понтус Торнквист, основател на картофени принадлежности: Към сместа взех решение да прибавя глицерол. Това направи материала по-еластичен. И по този начин взех решение казуса с напукването. Първо започнах да върша торбички. В началото те бяха с дребни размери, само че към този момент мога да създавам и огромни.
След това се появили вилици и ножове....Естетическият тип на приборите не е изключително добър, признава датчанинът. Но пък това е проблем, който може бързо да бъде решен.
Понтус Торнквист, основател на картофени принадлежности: Както можете да видите, материалът е здрав. Сега би трябвало да ревизира дали и вилицата е здрава.
Няма подозрение в здравината му. И в случай че въпреки всичко някоя парченце от приборите се окаже в чинията ви, не се тормозете - вилиците и ножовете са ядливи... А що се отнася до замърсяването - направените от картофи артикули се разлагат до два месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР