Външният министър Сергей Лавров заяви, че притежанието на ядрени оръжия

...
Външният министър Сергей Лавров заяви, че притежанието на ядрени оръжия
Коментари Харесай

Кремъл продължава с ядрената риторика

Външният министър Сергей Лавров съобщи, че притежанието на нуклеарни оръжия защищава Русия от закани за сигурността и Москва продължава да припомня на Запада за рисковете за попречване на спор сред нуклеарни сили, написа Reuters.

" Притежанието на нуклеарно оръжие през днешния ден е единственият вероятен отговор на някои от забележителните външни закани за сигурността на нашата страна “, съобщи Лавров в изявление за държавна медия, оповестено рано в събота на уеб страницата на външното министерство.

По думите му Съединени американски щати и съдружниците от НАТО рискуват да изпаднат в " обстановка на директна въоръжена борба на нуклеарни сили ".

" Смятаме, че сходно развиване би трябвало да бъде предотвратено. Ето за какво би трябвало да подсещаме за съществуването на високи военни и политически опасности и да изпращаме отрезвяващи сигнали към нашите съперници “, съобщи Лавров.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова опасността Русия да употребява тактически нуклеарни оръжия " действителна “, до момента в който ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг съобщи тази седмица, че военният алианс не е разкрил никакви промени в нуклеарните сили на Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР