Външният министър Екатерина Захариева обсъди с премиера на Камбоджа Самдех

...
Външният министър Екатерина Захариева обсъди с премиера на Камбоджа Самдех
Коментари Харесай

Българският бизнес ще търси пазар в Камбоджа

Външният министър Екатерина Захариева разиска с премиера на Камбоджа Самдех Техо Хун Сен развиването на комерсиалните връзки сред двете страни.

"Има значителен интерес от страна на българския бизнес за развиване на комерсиалните връзки с Камбоджа. Създаването на взаимна икономическа комисия ще даде подтик на този развой. Тя ще даде опция на бизнесите от двете страни да стартират да търсят благоприятни условия за съдействие “, съобщи Захариева.

За 2018 година стокообменът сред България и Камбоджа възлиза на 6.2 млн. $ и регистрира растеж от 12.7% по отношение на 2017 година Регистрирано е нарастване от 161.5% в българския експорт, който възлиза на 3.4 млн. щ.д., при 1.3 млн. за 2017 година

Захариева даде формален обяд от името на премиера на Бойко Борисов в чест на Хун Сен. Двамата разискаха и въпроси от връзките по линия на съдействието сред Европейски Съюз и Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН). Министър Захариева поздрави премиера Хун Сен за идното през 2020 година домакинство на Камбоджа на АСЕАН.

По-рано премиертът Бойко Борисов съобщи по време на среща с Хун Сен, че енергийни експерти от Камбоджа могат да се образоват у нас, тъй като имаме добре развъртян бранш.

Официалното посещаване на Хун Сен е първо на такова равнище за последните близо 40 години. Дипломатическите връзки са открити на 18 септември 1960 година През 2020 година България и Камбоджа ще отбележат 60-годишнината от определяне на дипломатически връзки. Следващата година следва Камбоджа публично да открие свое посолство в София.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР