Външният министър на Йордания Айман Сафади каза, че се надява

...
Външният министър на Йордания Айман Сафади каза, че се надява
Коментари Харесай

Йордания се надява примирието в Газа да продължи

Външният министър на Йордания Айман Сафади сподели, че се надява актуалната пауза в спора Израел-Хамас " неотложно да се развие в непрекъснато преустановяване на огъня ". Той посочи пред Асошиейтед прес, че има намерение да разиска въпроса с други публични лица, присъстващи на откриващия се през днешния ден в Испания конгрес на Съюза за Средиземноморието.

През последните часове се усилиха сигналите, че прекратяването на огъня ще бъде удължено и през тази седмица, разяснява АП.

" Какво реализира тази война, с изключение на да убива хора, да унищожава поминъка им и още веднъж да основава среда на ненавист и дехуманизация, която ще дефинира поколенията и ще ни отнеме доста, доста дълго време, с цел да се ориентираме към бъдещето, което желаеме ", предизвести Айман Сафади.

Той упрекна Израел, че " убива вероятностите за мир " посредством окупирането на палестински територии и сподели, че разселването на палестинците е " алена линия " за Йордания, " тъй като го виждаме като опасност за нашата национална сигурност и ще създадем всичко належащо, с цел да предотвратим това да се случи ".
 Съединени американски щати благодари на Египет за ролята му в прекратяването на огъня в Газа
Съединени американски щати благодари на Египет за ролята му в прекратяването на огъня в Газа

Освен това Египет и Съединени американски щати се съгласиха да си сътрудничат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР