Външният министър на Япония Таро Коно обяви, че Токио е

...
Външният министър на Япония Таро Коно обяви, че Токио е
Коментари Харесай

Компаниите от Япония започват да местят бизнеса си от Великобритания

Външният министър на Япония Таро Коно разгласи, че Токио е надълбоко угрижен за сюжета Англия да излезе от Европейския съюз без съглашение, добавяйки, че подобен сюжет ще има доста отрицателно въздействие върху японските компании във Англия.

Първият посланик на Япония разяснява пред Би Би Си, че някои японски компании към този момент са почнали процеса по пренасяне на активността си отвън Обединеното кралство в други страни в Европа.

Коно изрази угриженост по отношение на въздействието на Брекзит без съглашение с Европейски Съюз върху автомобилната промишленост, опасявайки се, че това може да я удари при положение на въвеждането на физически митнически инспекции. Той също по този начин предизвести претендентите, които се борят да наследят английският министър председател Тереза Мей, че японските вложения ще изоставен Англия след излизането ѝ от Европейски Съюз без съглашение.

Според Коно Токио е изискал от английското държавно управление да обясни въздействието на Брекзит върху японските компании, настоящи във Англия.

Говорейки за японско-британските търговски връзки, министърът изрази подозрение, че съглашение за свободна търговия може да бъде контрактувано преди крайния период 31 октомври.

Независимо от това японският външен министър показал, че Япония с наслада ще контракти ново комерсиално съглашение с Англия след Брекзит, добавяйки, че Транстихоокеанското партньорство няма географски граници.

Япония е един от най-големите вложители в английската стопанска система. Преди това Токио прикани Англия да минимизира рисковете за японския бизнес след Брекзит. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР