Външният министър на Великобритания Доминик Рааб поема функциите на заразения

...
Външният министър на Великобритания Доминик Рааб поема функциите на заразения
Коментари Харесай

Британският външен министър Доминик Рааб поема функциите на премиера Борис Джонсън

Външният министър на Англия Доминик Рааб поема функционалностите на инфектирания с ковид английски министър председател Борис Джонсън, който е в интензивно поделение след утежняване на положението му.

Премиерът беше признат преди едно денонощие в болничното заведение „ Свети Томас " откакто високата температура и кашлицата му не отшумяха през 10-дневната му самоизолация на „ Даунинг стрийт " 10.

По-рано в понеделник бе обявено, че министър председателят е в положително въодушевление, само че след утежняването на положението, изразено в проблеми с дишането, по съвет на медицинския му екип той е бил изместен в интензивно поделение. Засега няма детайлности какво тъкмо е подхванал екипът.

В декларация на кабинета на премиера се споделя, че Джонсън е помолил външния министър Доминик Рааб да поеме функционалностите му, " където това се постанова ".

„ Работата на държавното управление ще продължи. Премиерът е в сигурни ръце с брилянтен екип в болничното заведение „ Сейнт Томас ". Фокусът на държавното управление ще продължава да е следване на насоките и проектите на премиера, с цел да се подсигурява, че ще победим ковид и страната ще се оправи с това предизвикателство ", сподели Рааб в късото си изказване за медиите.

Редица международни водачи пожелаха бързо възобновяване на английския министър председател Борис Джонсън, съобщи " Франс прес ".

В Туитър ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пожела на Борис Джонсън „ бързо и цялостно възобновяване ".

Главният договарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние, който е под карантина, откакто даде позитивен тест за ковид, написа: „ Моите мисли са с Вас и фамилията Ви! ".

Генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус написа в Туитър: „ Тази вечер мислите ми са с моя другар Борис Джонсън, на който адресирам сърдечни благопожелания, до момента в който води битка с ковид ".

Също в Туитър генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пожела: „ Много мощ, Борис, и се оправяй бързо! ".

Американския президент Доналд Тръмп съобщи, че Съединените щати се молят за оздравяването на английския министър председател.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР