Външният министър на Великобритания Джереми Хънт има намерение да опита

...
Външният министър на Великобритания Джереми Хънт има намерение да опита
Коментари Харесай

Джереми Хънт ще договори сделка за Брекзит, ако стане премиер

Външният министър на Англия Джереми Хънт има желание да опита да контракти договорка с Брюксел за Брекзита, само че в случай че бъде определен за водач на консерваторите, оповестява Би Би Си.

„ Разликата сред мен и Борис Джонсън е в това, че аз ще пробвам да сключа договорка. Аз нямам планове да сътворявам условия, при които съглашението няма да бъде допустимо, тъй като считам, че ние сме длъжни да предложим на страната най-хубавия вид “, показва той.

Хънт отбелязва, че Европейски Съюз е отворен към търсенето на решения за казуса с ирландската граница. „ Те споделят, че в случай че ще работят с английски министър председател, който има хрумвания по какъв начин да се решат проблемите с границата, ще бъдат подготвени за ново разискване на съглашението “, споделя посланик №1 на Англия.

Той и Джонсън имат най-високите шансове да заемат поста на водач на Консервативната партия, както и този на премиера. Но на първия тур от гласуването Борис Джонсън завоюва повече гласове от Хънт. Джонсън позволява излизането от Европейски Съюз да стане на 31 октомври т.г. без съглашение.

По-рано стана ясно, че някогашната министърка на труда и пенсиите Естер Маквей, която изгуби конкуренцията за лидерския пост в Консервативната партия, разгласи поддръжката си за кандидатурата на Джонсън. „ Той даде обещание да осъществя напускането на Англия на 31 октомври без или със съглашение и той малко по малко демонстрира, че е динамичен водач, кадърен да образува мощен екип към себе си, който да реализира обещанията му “, показва тя пред The Sunday Telegraph.

Според нея страната се нуждае от мощно и оптимистично управление и Борис Джонсън е индивидът, който разполага с най-хубавите шансове за това да я изведе от Европейски Съюз, да я трансформира в уверена, самоуправляваща се страна, отворена към външния свят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР