Външният министър на Великобритания Борис Джонсън заяви, че самодоволната реакция,

...
Външният министър на Великобритания Борис Джонсън заяви, че самодоволната реакция,
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Самодоволната реакция на Русия показва тяхната вина

Външният министър на Англия Борис Джонсън съобщи, че самодоволната реакция, идваща от Москва, демонстрира нейната виновност в отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал, съобщи „ Гардиън “.

Джонсън сподели, че Русия съзнателно е избрала нервно-паралитичното вещество „ Новичок “, създадено в някогашния Съветски съюз, като предизвестие за всички съперници на Владимир Путин.

„ Русия е единствената страна, която е разработвала този химикал. Опасявам се, че доказателствата сочат към Русия. “, сподели Джонсън пред Би Би Си.

„ Има нещо в самодоволния, подигравателен отговор, които чухме, показващ тяхната фундаментална виновност. Те по едно и също време желаят да го отрекат, само че и да се похвалят с него. “, добави външният министър.

Джонсън също по този начин изрази мнение, че съветският президент Владимир Путин носи отговорност за офанзивата.

„ У хората няма подозрение, че това е знаков акт на съветската страна – умишленото потребление на Новичок, нервно-паралитичен сътрудник, създаден от Русия, за наказването на съветски беглец, както те биха го определили, дни преди избора на Владимир Путин за президент “, разяснява Джонсън.

Британският външен министър изрази признателност за мощната международна поддръжка за позицията на Обединеното кралство против Русия.

Американският дипломат в Организация на обединените нации Ники Хейли, съобщи, че Съединени американски щати са солидарни с Англия и че имат вяра, че Русия е виновна за офанзивата против двама души в Солсбъри, при която е употребявано нервно-паралитично вещество от боен клас.

Говорител на френския президент Еманюл Макрон обаче посъветва Лондон, да не се занимава с „ политическа фантастика “.

Джонсън удостовери, че Англия ще даде проби от токсичното вещество на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО).

„ Ще им изпратим проби, с цел да могат сами да създадат оценка на химикала. Вярваме, че доказателствата са изцяло неоспорими “, сподели Джонсън.

Междувременно представителят на съветското външно министерство Мария Захарова упрекна Англия, че отхвърля да сътрудничи с Москва при следствието на случая.

Захарова съобщи, че изказванията за съветско присъединяване в покушението са  „ налудничави " и „ извънредно рискови и че Москва скоро ще показа ответни ограничения против дейностите на Англия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР