Външният министър на Тайван разкритикува опитите на Китай да се

...
Външният министър на Тайван разкритикува опитите на Китай да се
Коментари Харесай

Тайванският външен министър с послание към Си Дзинпин и Путин: Не сме идиоти

Външният министър на Тайван разкритикува опитите на Китай да се показа като миротворец в спора в Украйна, до момента в който " заплашва война на самоуправляващия се остров, сочи новинарска организация mak fax.

„ Китай заплашва с война против Тайван и други, само че желае да предложи кротичък проект на Русия, която стартира война против Украйна “, това показа външният министър Джоузеф Ву от Министерството на външните работи на Тайван в своя обществена мрежа.

„ Ние не сме идиоти. Искаш ли мир? „ И двамата автократи би трябвало неотложно да спрат своите закани, експанзия и експанзионизъм “, добави той.

Очевидно споменаване на китайския водач Дзинпин и съветския президент Путин идва, до момента в който Си е на тридневно посещаване в Москва, разказано от Пекин като " спокойно пътешестване ". Путин сподели през вчерашния ден, че Русия е подготвена да обмисли предлагането на Китай за разрешаване на обстановката в Украйна, само че западните водачи показаха песимизъм по отношение на ролята на Пекин като кротичък медиатор.

Претенциите на Пекин за неутралитет бяха съществено подкопани от отхвърли му да признае естеството на спора – до момента избягваше да го назовава „ инвазия “ – и дипломатическата и икономическа поддръжка за Москва.

Управляващата комунистическа партия на Китай в никакъв случай не е направлявала Тайван, само че твърди, че самоуправляващата се островна народна власт е своя лична и поредно отхвърля да изключи принудително завладяване. Китай също от ден на ден оказва боен напън върху Тайван, като постоянно изпраща самолети и военноморски кораби през междинната линия на Тайванския проток.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР