Външният министър на Тайван Джоузеф Ву заяви днес пред гостуващия

...
Външният министър на Тайван Джоузеф Ву заяви днес пред гостуващия
Коментари Харесай

Китай иска да превърне Тайван в следващия Хонконг

Външният министър на Тайван Джоузеф Ву съобщи през днешния ден пред гостуващия на острова министър на опазването на здравето на Съединени американски щати Алекс Азар, че Китай ускорява натиска си да трансформира Тайван в идващия Хонконг, съобщи ДПА.

По думите на Ву животът в Тайван става все по-труден поради натиска на Пекин върху държавното управление в Тайпе да одобри политическите му условия, които да трансфорат острова в нов Хонконг.

Пред Азар, който е най-високопоставеният делегат на Съединени американски щати на посещаване в Тайван от 1979 година, тайванският пръв посланик изрече признателност за помощта на Вашингтон в битката на Тайпе за "международно пространство ", в това число за представителствот й в Световната здравна организация. "Не става дума единствено за статута на Тайван, а за отстояването на демокрацията пред лицето на властническата експанзия ", акцентира Ву, представен от Българска телеграфна агенция.

По време на срещата Азар похвали свободата на словото в Тайван - ден, откакто в Хонконг бяха задържани изтъкнати публицисти и продемократични деятели, в това число създателят на "Апъл дейли " Джими Лай. Азар похвали и реакцията на тайванските управляващи на коронавирусната пандемия и за помощта, която са оказали на други страни за нейното преодоляване.

По данни от през вчерашния ден измежду близо 29-милионното население на острова са били регистрирани единствено 480 случай с ковид и седмина умряли от COVID-19, означи ДПА.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР