Външният министър на Тайван Джоузеф Ву призова за по-голямо внимание

...
Външният министър на Тайван Джоузеф Ву призова за по-голямо внимание
Коментари Харесай

Сигурността в Индо-тихоокеанския регион и Източна Европа са приоритет за страните от QUAD

Външният министър на Тайван Джоузеф Ву прикани за по-голямо внимание на Четиристранния разговор по сигурността (QUAD) във връзка с въпросите, свързани със сигурността.

Ву съобщи, че е значимо демократичните страни да работят дружно, с цел да преодолеят провокации като пандемията, породена от Covid-19, и проблемите с веригата за доставка и инфраструктурата и добави, че провокациите пред сигурността също са измежду общите грижи на QUAD.

В момента Съединени американски щати се оправят със обстановката в Украйна, както и с разширението на авторитаризма в Индо-тихоокеанския район. Австралия се „ разсънва “ за тези проблеми, а Япония е изправена пред закани от китайските сили в Източнокитайско море, до момента в който Индия на собствен ред търси способи за справяне със личното си опълчване с Китай, сподели Ву.

„ Следователно измерението на сигурността е нещо, което се надявам, че страните от QUAD могат да включат в полемиката си, с цел да можем да се надигнем пред общите провокации “, съобщи още външният министър на Тайван.

Ву акцентира, че Тайван усилва вложенията в националната си защита и непрекъснато предизвестява своите интернационалните сътрудници, че в случай че Китай го нападна, останалата част то света също ще бъде наранена. В резултат на това светът обръща повече внимание на събитията в Тайванския пролив.

Външният министър добави, че интернационалната общественост поддържа Тайван, тъй като поддържа демокрацията, свободата и правата на индивида и желае да отбрани интернационалната верига за доставки.

Тайван следи от близко Китай, до момента в който демократичните страни са заети да се оправят със обстановката в Източна Европа.

Срещата на външните министри от QUAD се организира по-рано тази седмица в Мелбърн, Австралия. Министрите потвърдиха в взаимно изказване „ уговорката на QUAD да поддържа напъните на индо-тихоокеанските страни за прогрес на свободен и отворен Индо-тихоокеански район “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР