Външният министър на Швеция Ан Линде реагира на критиките на

...
Външният министър на Швеция Ан Линде реагира на критиките на
Коментари Харесай

Швеция отхвърли критиките на Тръмп, че се опитва да създаде стаден имунитет

Външният министър на Швеция Ан Линде реагира на рецензиите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп против шведския метод в битката против разпространяването на болестта от ковид, като сподели, че той бърка, потвърждавайки, че управляващите се пробват да реализират " стаден имунитет ", съобщи Ройтерс.

Швеция се преглежда като страна, която упражнява по-сдържан метод в опитите си да спре разпространяването на заболяването, показва Ройтерс. Например, началните и междинните учебни заведения в страната останаха отворени, границите също, а хората не са принуждавани да си стоят вкъщи.

В изявление по телевизия TV 4 Ан Линде сподели, че казаното от Тръмп е " в действителност неправилно ". " Въобще нямаме тактика, целяща колективен имунитет ", уточни тя. министърът.

Т.нар. стаден или колективен имунитет допуска уединяване на уязвими групи, само че разрешава огромни групи от популацията да се разболеят и да развият имунитет към заболяването, ограничавайки потребността от фрапантната карантина, наложена тук-там в Европа и останалата част на света, която засегна тежко икономическата интензивност, показва Ройтерс.

Линде подсети, че Швеция е въвела редица строги ограничения - затваряне на домовете за остарели хора за визити и осъществяване на отдалечено образование за по-големите възпитаници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР