Външният министър на Северна Македония Буяр Османи изрази днес увереност,

...
Външният министър на Северна Македония Буяр Османи изрази днес увереност,
Коментари Харесай

Македония: Членството ни в ЕС е от стратегически интерес за България |

Външният министър на Северна Македония Буяр Османи изрази през днешния ден убеденост, че участието на страната му Европейския съюз е от стратегически интерес за България и той се надява всички различия да бъдат решени посредством интензивна връзка и продължение на работата на взаимната комисия по историческите въпроси, съобщи организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Убеден съм, че интензивната връзка е верният метод. Липсата на връзка постоянно се компенсира с нещо друго - недоразумения, предубеждения, разнообразни външни въздействия. Най-важното нещо е да се откри интензивна връзка, с цел да не се попълня празнината с нещо друго ", сподели Османи на конференция в министерството.

Министърът акцентира, че българският меморандум до страните членки на Европейски Съюз отстъпва от правилата на Договора за добросъседство, другарство и съдействие, чиято цел е била точно основаването на рамка и принадлежности за решение на различията на двете страни през последните десетилетия.

" Имаме тактика, знаем какво вършим, имаме червени линии, когато отбраняваме националните и държавните си ползи. Твърдо стоя в отбрана на тези ползи и бъдете сигурни, че както с мъдрост успяхме да стигнем до решение за започване на договаряния за участие /в ЕС/, по този начин и ще стартираме договарянията ", означи Османи.

Министърът добави, че взаимната комисия по историческите въпроси ще продължи работата си " отвън оковите на политиката ", въз основата на достоверни исторически данни, и ще откри способи за интерпретиране на другите гледни точки за историята.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР