Външният министър на Северна Корея заяви в понеделник, че американският

...
Външният министър на Северна Корея заяви в понеделник, че американският
Коментари Харесай

Северна Корея: Тръмп ни обяви война! Предприемаме контрамерки

Външният министър на Северна Корея съобщи в понеделник, че американският президент Доналд Тръмп е „ оповестил война “ на страната, предава Франс прес.

По думите на първия посланик на Пхенян, казани пред кореспонденти: „ Тръмп съобщи, че нашият водач няма да се задържи още дълго. Той разгласи война на нашата страна “.

"След като Съединени американски щати оповестиха война на нашата страна, ще имаме всяко право да предприемем контрамерки, в това число правото да смъкваме американски стратегически бомбардировачи, даже когато към момента не са навлезели в нашето въздушно пространоство ", сподели още външният министър.

Междувременно Китай прикани всички страни, забъркани в рецесията с ракетните и нуклеарните опити на Северна Корея, да покажат въздържаност и "да не наливат масло в огъня " на фона на размяната на все по-войнствена изразителност сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун. Това оповестява "Ройтерс ".

Северна Корея, която организира своите нуклеарни и ракетни стратегии, незачитайки интернационалното наказание, съобщи, че "остро осъжда безразсъдните мнения " на американския президент, акцентирайки, че те били "непоносима засегнатост към корейския народ " и оповестяване на война.

В невиждано директно изказване по малкия екран в петък Ким дефинира Тръмп като "умопобъркан американски изглупял дъртак ", който щял да подчини с огън.

Ким акцентира, че Северна Корея ще обмисли "най-високото равнище на контрамерки в историята " против Съединени американски щати и че мненията на Тръмп удостоверили, че неговата нуклеарна стратегия била "правилният път ".

Запитан какъв брой Китай е угрижен, че войната на думи сред Тръмп и Северна Корея би могла да излезе отвън надзор, представителят на китайското външно министерство дефинира обстановката като извънредно комплицирана и сензитивна.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР