Външният министър на Северна Корея И Йон-хо заяви, че американският

...
Външният министър на Северна Корея И Йон-хо заяви, че американският
Коментари Харесай

Северна Корея отсече: Тръмп ни обяви война! Предприемаме контрамерки

Външният министър на Северна Корея И Йон-хо съобщи, че американският президент Доналд Тръмп е " оповестил война на страната ". Това предадоха международните организации. По думите на първия посланик на Пхенян, казани пред кореспонденти: " Тръмп съобщи, че нашият водач няма да се задържи още дълго. Той разгласи война на нашата страна ", предава Блиц.

" След като Съединени американски щати оповестиха война на нашата страна, ще имаме всяко право да предприемем контрамерки, в това число правото да смъкваме американски стратегически бомбардировачи, даже когато към момента не са навлезели в нашето въздушно пространоство ", сподели още външният министър. Междувременно Китай прикани всички страни, забъркани в рецесията с ракетните и нуклеарните опити на Северна Корея, да покажат въздържаност и " да не наливат масло в огъня " на фона на размяната на все по-войнствена изразителност сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун. Това оповестява " Ройтерс ". Външният министър на Северна Корея Ри Йон-хо съобщи пред Общото заседание на Организация на обединените нации в събота, че ударът с ракети против континенталната част на Съединени американски щати бил неминуем, откакто Тръмп назова вожда на Северна Корея " ракетен човек, поел на самоубийствена задача ".

" Току-що чух външния министър на Северна Корея да приказва пред Организация на обединените нации. Ако той отразява мислите на дребния ракетен човек, те няма да са в близост още доста дълго! ", написа Тръмп в " Туитър " в събота. Северна Корея, която организира своите нуклеарни и ракетни стратегии, незачитайки интернационалното наказание, съобщи, че " остро осъжда безразсъдните мнения " на американския президент, акцентирайки, че те били " непоносима засегнатост към корейския народ " и оповестяване на война. В невиждано директно изказване по малкия екран в петък Ким дефинира Тръмп като " умоповреден американски изглупял дъртак ", който щял да подчини с огън. Ким акцентира, че Северна Корея ще обмисли " най-високото равнище на контрамерки в историята " против Съединени американски щати и че мненията на Тръмп удостоверили, че неговата нуклеарна стратегия била " верният път ". Тръмп заплаши в своята първа тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации във вторник да унищожи изцяло Северна Корея, чието население наброява 26 млн. души, в случай че тя заплаши Съединени американски щати или техните съдружници.

Запитан какъв брой Китай е угрижен, че войната на думи сред Тръмп и Северна Корея би могла да излезе отвън надзор, представителят на китайското външно министерство дефинира обстановката като извънредно комплицирана и сензитивна. Жизненоважно е всеки да ползва прецизно, напълно и вярно всички резолюции на Организация на обединените нации, свързани със Северна Корея, резолюции, които приканват за по-тежки наказания и по-сериозни старания за обновяване на разговора. Всички страни " би трябвало да не се нервират взаимно и да наливат масло в огъня на така и така доста напрегнатата обстановка на Корейския полуостров сега ", добави представителят на китайското външно министерство.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР