Външният министър на Саудитска Арабия Адел ал Джубейр отрече в

...
Външният министър на Саудитска Арабия Адел ал Джубейр отрече в
Коментари Харесай

Убийците на Кашоги действали на своя глава

Външният министър на Саудитска Арабия Адел ал Джубейр отхвърли в убийството на журналиста Джамал Кашоги да е забъркан престолонаследникът Мохамед бин Салман, заявявайки в изявление по канал NDTV, че убийците " работили без да пита ", съобщи Sputnik.

" Няма потребност Негово превъзходителство да почиства името си, тъй като то не е опетнено. Той не е имал нищо общо с това. Не е давал такова разпореждане ", разяснява Ал Джубейр, който сега съпровожда принца в обиколката му из Азия, включваща визити в Пакистан, Индия и Китай.

Министърът добави, че става въпрос за неупълномощена интервенция.

Тези лица са били сътрудници на саудитското държавно управление, които са работили отвън пълномощията си, съобщи Ал Джубейр, който дефинира убийството като " грубо закононарушение ".

Припомняме, журналистът на The Washington Post Джамал Кашоги изчезна през октомври предходната година, откакто отиде в Консулството на Саудитска Арабия в Истанбул.

Въпреки че Консулството твърдеше, че журналистът е излязъл незасегнат от там, американският вестник първи заяви, че в реалност Кашоги е бли малтретиран, погубен и разчленен.

Заради огромния интернационален напън Саудитска Арабия призна, че той фактически е умрял в Консулството.

Според следствието на Рияд журналистът е бил погубен от саудитски сътрудници, които трябвало да го върнат в страната, само че " злоупотребили с пълномощията си ".

Прокуратурата изиска смъртна присъда за петимата от общо 11-те обвинени за случая.

Въпреки че Рияд по този начин и не разкри имената на забърканите в убийството, няколко медии показват, че измежду тях е и Махер Абдулазис Мутреб - водач на така наречен " ескадрон на наемници ", който се регистрира пред принц Мохамед бин Салман.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР