Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че Москва не

...
Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че Москва не
Коментари Харесай

Западът иска да вкара и Балканите в играта, натърти Лавров

Външният министър на Русия Сергей Лавров съобщи, че Москва не е срещу доближаването на Сърбия с страните от Западните Балкани от една страна и от друга с Европейски Съюз, осведоми IBNA.

Но Лавров акцентира, че предложенията към тези страни да избират сред Европейски Съюз и Русия " съставляват доста нечестна политика ".

" Президентът Вучич в никакъв случай не е казвал, че целта на Сърбия да се причисли към Европейски Съюз ще бъде за сметка на Русия. Точно противоположното, той постоянно е подчертавал, че външнополитическият метод на Сърбия към Русия, метод, който значи съдействие с Русия, ще продължи да бъде доста значим за Сърбия. Убеден съм, че такава политика дава отговор на ползите на сръбския народ ", сподели Лавров в изявление за новинарската организация Beta преди аудиенция в Сърбия.

Лавров също сподели, че Западът " нарушава джентълменско съглашение НАТО да не се уголемява до границите на Русия ". " Сега Западът желае да вкара и Балканите в играта ", продължи съветският посланик.

Министърът на външните работи на Русия ще посети Сърбия на 21 и 22 февруари.

За Косово той повтори, че Русия ще одобри всяко решение, в съгласие сред Белград и Прищина.

По думите му Москва е заинтригувана да резервира " историческите, духовните и културните си връзки с приятелите си на Балканите ".

Лавров посочи, че Русия вижда наличието си на Балканите като " извънредно градивно ".

През историята Русия в никакъв случай не е носила борба на Балканите , постоянно е била неутрална, акцентира дипломатът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР