Външният министър на Русия Сергей Лавров, който е на посещение

...
Външният министър на Русия Сергей Лавров, който е на посещение
Коментари Харесай

Лавров хока САЩ за провокациите и опитите им за военна намеса във Венецуела

Външният министър на Русия Сергей Лавров, който е на посещаване в Мексико, разкритикува остро провокациите на Съединени американски щати във Венецуела и опитите им да си обезпечат претекст за военна интервенция в латиноамериканската страна, оповестява " Ройтерс ".

Русия и Съединени американски щати неведнъж са влизали в борба поради Венецуела, където съветски петролни компании и военни съветници играят основна роля в поддръжка на президента Николас Мадуро.

Съединени американски щати, множеството страни от Европейския съюз и други страни признаха водача на опозицията Хуан Гуайдо за законен президент. Вашингтон наложи наказания в опит социалистът Мадуро да бъде свален от власт.

При визитата си в Мексико съветският първи посланик осъди опитите за премахване на Мадуро и настоя, че заканите на Вашингтон против Венецуела имали противоположен резултат.

Според Лавров никой не може да реши проблемите на венецуелците вместо тях, само че да им се попречи да се спогодят е изцяло допустимо и " ние сме очевидци на такива опити, целящи да обезпечат претекст за военна интервенция ".

Днес той е на посещаване във Венецуела, където ще се срещне с Николас Мадуро, с вицепрезидента Делси Родригес и външния министър Хорхе Ареаза. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР