Външният министър на Обединеното кралство Доминик Рааб заяви в изявление,

...
Външният министър на Обединеното кралство Доминик Рааб заяви в изявление,
Коментари Харесай

Великобритания отново отказва размяна на задържаните танкери с Иран

Външният министър на Обединеното кралство Доминик Рааб съобщи в изказване, че Лондон не възнамерява да води договаряния с Иран по отношение на препоръчаното взаимно освобождение на арестуваните танкери и прикани ислямската република да работи " отговорно ", с цел да поправя връзките си с Англия, съобщи БГНЕС. 
" Трябва да се съблюдават върховенството на закона и правилото на интернационалното право. Няма да реализираме замяна на транспортен съд, който е бил арестуван законно, с транспортен съд, който е бил арестуван нелегално ", сподели Рааб.
Отношенията сред Иран и Англия се изостриха, откакто английските управляващи в Гибралтар задържаха танкера „ Грейс 1 “, пренасящ ирански нефт. Техеран разгласи задържането като нелегално и изиска неговото освобождение.
По-късно иранските управляващи задържаха английски танкер поради хипотетични морски нарушавания, само че означиха, че това не е възмездие за „ Грейс 1 “.
Това не е първият отвод на Англия за замяна на танкери. Припомняме още, че Лондон разпореди бойни кораби да съпровождат комерсиалните плавателни съдове под английски байрак при прекосяването им през Ормузкия пролив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР