Външният министър на Обединеното кралство Доминик Рааб заяви в четвъртък,

...
Външният министър на Обединеното кралство Доминик Рааб заяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Доминик Рааб не коленичи в подкрепа на Black Lives Matter

Външният министър на Обединеното кралство Доминик Рааб съобщи в четвъртък, че няма да коленичи в поддръжка на придвижването Black Lives Matter и съобщи, че сходни митинги са " въпрос на персонален избор ".
В изявление за TalkRadio Рааб разяснява, че коленичи единствено пред двама души - " пред кралицата и пред госпожата, когато я помолих да се омъжи за мен ", когато е запитан дали ще прояви поддръжка за продължаващото протестно придвижване.

Asked if he would take a knee in support of Black Lives Matter, Foreign Secretary Dominic Raab: " I take the knee for two people; the Queen and the Mrs when I asked her to marry me. " Listen live ► https://t.co/sv3MZUm41c@JuliaHB1 | @DominicRaab pic.twitter.com/HbCIrCFKKV
— talkRADIO (@talkRADIO) June 18, 2020
Той добави, че въпреки да схваща " възприятието на изтощение и безпокойствие " в придвижването BLM, за него този жестът е " знак на смирение и послушание ". " Трябва да кажа, че това нещо с коляното, не знам, може би има по-широка история, само че наподобява, че е взето от Игра на тронове и ми се коства като знак на смирение и послушание, вместо на независимост и равноправност. Но разбирам, че хората се усещат по друг метод, тъй че това е въпрос на персонален избор ", изясни Рааб.
По-късно той добави, че изпитва " цялостно почитание към придвижването Black Lives Matter и въпросите, които го движат ".

To be clear: I have full respect for the Black Lives Matter movement, and the issues driving them. If people wish to take a knee, that’s their choice and I respect it. We all need to come together to tackle any discrimination and social injustice.
— Dominic Raab (@DominicRaab) June 18, 2020
" Ако хората желаят да коленичат, това е техен избор и аз го почитам. Всички би трябвало да се съберем, с цел да се оправим с всякаква дискриминация и обществена неправда ". Даунинг Стрийт отхвърли да разяснява по-нататъшните изказвания на Рааб, като добави, че министър председателят Джонсън не е приказвал с него за мненията му. Говорител на премиера съобщи, че Рааб е " доста ясно, че показва персонално мнение ".
" Не е нещо, което се е случило, само че вие имате думите му за това, върху което желае да се концентрира в отговор на митингите и демонстрациите и доста мощните усеща, които следим през последните няколко седмици. Ние създадохме комисия, да се концентрира върху положителна стратегия за смяна ", разяснява тогава представителят. 
Относно госпожа Рааб, външният министър разяснява, че " апропо, тя сподели че не съм го направил. Този диалог с нея организирах нощес. Сигурен съм, че го направих, само че тогава очевидно сме изпили прекалено много шампанско. Но съм сигурен, че го направих. И би трябвало да се съберем, с цел да се оправим с всякаква дискриминация и обществена неправда ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР