Външният министър на Македония Буяр Османи заяви, че българският меморандум

...
Външният министър на Македония Буяр Османи заяви, че българският меморандум
Коментари Харесай

Външният министър на С. Македония: България трябва да знае, че имаме червени линии

Външният министър на Македония Буяр Османи съобщи, че българският меморандум до страните-членки на Европейски Съюз, с който България афишира, че може да блокира интеграцията на Македония в Европейски Съюз, се отклонява от рамката, т.е. от правилата, на които се основава Споразумението за добросъседство с България. Той обаче съобщи, че Македония няма да се отклони от Споразумението, само че ще ускори връзката на най-високо равнище.

Той разяснява, че през последните няколко дни е провел диалог с българската си колежка Екатерина Захариева и те са се договорили, че ще лимитират разликите, ще засилят връзките на допустимо най-високо равнище и комисиите ще продължат да работят за определяне на исторически обстоятелства.

Имаме тактика, знаем какво вършим. Ние имаме своите червени линии на отбрана на нашите национални и държавни ползи и аз твърдо заставам в отбрана на тези ползи, удостовери Османи, представен от "Фокус ".

Според него въпросът за характерностите на идентичността (на Гоце Делчев – бел.ред.) пораждат от правото на хората на самоизразяване и самоопределяне и те не са част от двустранните разногласия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР