Външният министър на Канада критикува преизбирането на Владимир Путин в

...
Външният министър на Канада критикува преизбирането на Владимир Путин в
Коментари Харесай

„Историята ще оцени лошо Путин“: Джоли критикува руските избори

Външният министър на Канада подлага на критика преизбирането на Владимир Путин в Русия като „ погрешен избирателен развой “.

„ Въпреки че той може да чества през днешния ден, ” Министърът на външните работи Мелани Жоли сподели в изказване в понеделник, „ историята ще оцени неприятно Путин за неговия авторитаризъм, война и противозаконния опит за анексиране на територията на прилежаща страна. ”

След години на ерозия и заобикаляне Според конституцията на Русия Путин обезпечи петия си мандат като президент в съревнование, което съгласно специалисти е било несъмнено месеци авансово.

Путин управлява Русия като президент или за малко като министър-председател от 1999 година насам. До последния му мандат изтича през 2030 година (в който миг се чака той нелегитимно да си обезпечи още шест години в Кремъл), той ще е управлявал по-дълго от руския деспот Йосиф Сталин и ще бъде най-дълго управлявалият съветски водач след кралица Екатерина Велика от 18-ти век.

„ За страдание на съветския народ, Путин е построил политическа система, в която правата на индивида се отхвърлят. Неговите съперници са задържани и накарани да млъкнат, свободните медии не работят и на жителите са отказани същински политически благоприятни условия, ” сподели Джоли.

Имейлът, от който се нуждаете за водещите вести за деня от Канада и по света. Имейлът, от който се нуждаете за водещите вести за деня от Канада и целия свят.

Тя също по този начин осъди известията за съветски бойци, принуждаващи хора в окупирана Украйна да гласоподават, наричайки това „ очевидно нарушаване на интернационалното право “.

Тя се причисли към хор от демократични международни водачи, които също осъдиха изборните резултати.

„ Путин отстранява политическите си съперници, управлява медиите и по-късно се коронясва като победител. Това не е народна власт “, сподели английският министър на външните работи и някогашен министър председател Дейвид Камерън.

Говорител на немския канцлер Олаф Шолц сподели, че Русия „ в този момент е тирания и се ръководи от Владимир Путин по властнически метод. ”

Кремъл отхвърли всевъзможни рецензии, като сподели, че спечелването на Путин с 87 % от гласовете демонстрира, че съветският народ се консолидира към него.

По-рано специалисти споделиха на Global News, че Путин е провел изборите, с цел да резервира искра на легитимност и изходът от гласуването беше превдварително решен.

Двамата съществени противници на Путин, военачалникът Евгений Пригожин и юристът Алексей Навални, починаха през последната година. Критици и международни водачи споделят, че Путин е виновен, макар че Кремъл отхвърли всички обвинявания.

Хиляди хора в цяла Русия се подредиха по обяд в неделя в съответните си изборни секции в символ на митинг, отговаряйки на апела към деяние от страна на Навални, преди да почине в арктическа затворническа колония предишния месец.

Путин назова Навални за първи път от месеци в победната си тирада, като сподели, че е бил подготвен да замени бранителя на демокрацията при замяна на пандизчии когато Навални умря.

Китайският президент Си Дзинпин, севернокорейският водач Ким Чен Ун и иранският президент Ебрахим Раиси поздравиха Путин.

— с файлове от Ема Бъроуз от Асошиейтед прес, Даша Литвинова и Джим Хайнц и Матиас Уилямс, Джон Айриш, Гай Фолконбридж и Андрю Осбърн от Ройтерс

Източник: globalnews.ca

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР