Външният министър на Германия Зигмар Габриел обяви, че Берлин и

...
Външният министър на Германия Зигмар Габриел обяви, че Берлин и
Коментари Харесай

Германия драматично втвърди тона към Ердоган

Външният министър на Германия Зигмар Габриел разгласи, че Берлин и останалата част на Европа би трябвало да поддържат " демократично настроеното " болшинство от турските жители, които не поддържат президента Реджеп Тайип Ердоган, което съставлява трагично сгъстяване на позицията на Германия към Анкара, отбелязва " Ройтерс ".

Неговите мнения, направени по време на предизборно събитие на неговата Социалдемократическа партия, идват на фона на внезапното утежняване на връзките сред страните съюзнички в НАТО, откакто Ердоган прикани турските жители в Германия да бойкотират главните партии в страната на парламентарните избори през идващия месец.

" Повече от половината от страната е демократично настроена. Те не го поддържат ", подчертал Габриел по време на предизборно мероприятие в западната провинция Саарланд.

" Смятам, че мнозина в Турция разчитат на Европа и Германия да поддържат турската народна власт и да не гледат безпомощно ", допълнил Габриел.

Коментарите, които идват откакто Ердоган сподели на Габиел " да си знае мястото " и дефинира главните немски партии като " врагове на Турция ", евентуално ще разгневят Турция.

 Ердоган желае турците в Германия да гласоподават против Меркел
Ердоган желае турците в Германия да гласоподават против Меркел

И да поддържат партии, които не са врагове на Турция

Ердоган упреква Германия в укриването на уредници на опита за прелом през предходната година в Турция, по отношение на който бяха задържани 50 хиляди души, в това число турски жители, които са жители на редица европейски страни. Западни политици настояват, че крутите ограничения са претекст за Ердоган да се отърве от съперниците си.

Висопоставен народен представител от Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел отиде по-далеч от Зигмар Габриел. В изявление за локално радио експертът по външна политика Родерих Кизеветер настоя държавното управление да обмисли замразяването на задграничните активи на " клана на Ердоган ".

В своите мнения нощес Зигмар Габриел е бил внимателен по отношение на налагане на наказания, акцентирайки, че Германия не желае да засегне " притежателите на дребни заведения за хранене и сервитьори на западния бряг ".

 Ердоган схваща в действителност единствено този език
Ердоган схваща в действителност единствено този език

Между Берлин и Анкара нищо не върви...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР