Външният министър на Германия вижда криза в отношенията между Европа

...
Външният министър на Германия вижда криза в отношенията между Европа
Коментари Харесай

Външният министър на Германия вижда криза в отношенията между Европа и САЩ

Външният министър на Германия вижда рецесия в връзките сред Европа и Съединени американски щати
Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас, в изявление за организация ДПА, съобщи, че структурните промени в връзките сред Европа и Съединените американски щати са се отразили отрицателно на трансатлантическото съдействие.

Маас отбелязва, че до неотдавна по по-важните въпроси са се провеждали многочислени съвещания и решенията са били взимани след координиране на всички равнища.

"Сега ние научаваме за решенията на Съединени американски щати от "Туитър". Понякога имам възприятието, че и в Съединени американски щати хората научават за решенията на Белия дом от "Туитър". Това трансформира сътрудничеството", твърди министърът.

Според него Европа би трябвало да се държи по-уверено в връзките със Съединени американски щати и да се приспособи към актуалните действителности.

"Мнозина си мислят, че просто ще "изчакат" Тръмп, само че тази мисъл е неправилна. В трансатлантическите връзки протичат структурни промени, които няма да изчезнат и след Тръмп. Затова за Германия и изключително за Европа е от стратегическа нужда да се приспособят", акцентира Маас.

Отношенията сред Съединените щати и Евросъюза се обтегнаха на фона изхода на Вашингтон от нуклеарната договорка с Иран, а също и поради въвеждането на наказателни мита за импорт на стомана и алуминий. /РИА "Новости" и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР