Външният министър на Германия Хайко Маас обяви в профила си

...
Външният министър на Германия Хайко Маас обяви в профила си
Коментари Харесай

Тръмп не можел да развали съюза между САЩ и Германия

Външният министър на Германия Хайко Маас разгласи в профила си в " Туитър ", че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп " може да написа в " Туитър ", колкото си желае ", само че че " Америка е по-голяма от Белия дом ".

Съединени американски щати не са съперници на Германия, а " най-важният сътрудник и съдружник " отвън Европейския съюз, написа Маас.

 Юнкер и Тръмп разискват решаването на комерсиалната война
Юнкер и Тръмп разискват решаването на комерсиалната война

Опит за излизане от рецесията след налагането на митата

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер би трябвало да се срещне по-късно през днешния ден с Тръмп във Вашингтон, като двамата ще проведат договаряния по отношение на търговията, откакто напрежението в трансатлантическите връзки се увеличи.

Отговарящият за комерсиалната политика еврокомисар Сесилия Малмстрьом също ще участва на договарянията. На тръгване за Вашингтон тя прикани за съдействие в оправянето с световния свръхкапацитет на стомана и за промени в Световната комерсиална организация. Малмстрьом увери, че и двете страни " ще се опитат да деескалират обстановката ".

 Тръмп благополучен: Митата са най-страхотните
Тръмп благополучен: Митата са най-страхотните

" Всичко ще бъде ужасно! "

Еврокомисарят за бюджета Гюнтер Йотингер по-рано през днешния ден разяснява, че Европейският съюз ще се опита да договаря за огромно понижение на вносните мита дружно със Съединени американски щати, с цел да се избегне комерсиална война. По-рано той акцентира, че Тръмп се пробва да подкопае Общността, придумвайки обособени страни да поддържат неговия дневен ред .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР