Външният министър на Гърция Йоргос Катругалос иска Брюксел да остави

...
Външният министър на Гърция Йоргос Катругалос иска Брюксел да остави
Коментари Харесай

Гръцкият външен министър: Бъдещето на Турция е в ЕС

Външният министър на Гърция Йоргос Катругалос желае Брюксел да остави отворена вратата за Турция да се причисли към Общността.

Министърът има вяра, че бъдещето на Турция е в Европейски Съюз, макар че страната се насочи към авторитаризъм.

" Ние сме измежду дребното европейски страни, които към момента имат вяра в това ", сподели той в изявление за " Политико ", като има поради застоя в договарянията за присъединение на Турция към Европейски Съюз.

Но Катругалос добави: " Те първо би трябвало да изпълнят отговорностите си ". Той посочи, че Анкара би трябвало да съблюдава " освен интернационалното право, само че и върховенството на закона и правата на индивида ".

Държави като Австрия са безапелационни, че Европейски Съюз би трябвало " неотложно " да приключи договарянията с Турция за еврочленство.

Йоргос Катругалос има вяра, че дейностите на Турция произлизат от изолацията й, като акцентира, че Кипър търси енергиен съюз с Гърция и други страни в Източно Средиземно море като Израел и Йордания.

" Те се усещат изолирани, само че изолацията е вследствие на техен избор, а не наш, желаеме да имаме доста положителни връзки с Турция..., само че основани на интернационалното право ", сподели гръцкият външен министър.

Той също прикани Европейски Съюз да стартира договаряния за еврочленство с други балкански страни.

" Определено, в случай че Албания е подготвена, Албания би трябвало да бъде на борда, само че няма подозрение за Северна Македония ", означи Катругалос.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР