Външният министър на Франция обяви, че сега не е моментът

...
Външният министър на Франция обяви, че сега не е моментът
Коментари Харесай

Франция отново отказа убежище на Едуард Сноудън

Външният министър на Франция разгласи, че " в този момент не е моментът " да се задоволява новото искане за леговище на някогашния чиновник на Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати Едуард Сноудън, оповестява Associated Press.
Сноудън живее в Русия, с цел да избегне правосъдно гонене в Съединени американски щати, откакто популяризира класифицирани документи, в които в детайли се разказват стратегиите за подслушване и следене на американското държавно управление.
Молейки още веднъж Франция за леговище тази седмица, той съобщи, че " отбраната на хората, които разкриват значима за обществото информация, не е неприятелски акт ".
Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан разяснява, че когато Сноудън за първи път изиска леговище от Франция през 2013 година, френското държавно управление " счете, че не е моментът. Не виждам какво се е трансформирало ".
Сноудън също по този начин потърси леговище в няколко други страни. Неговата биография беше оповестена в към 20 страни тази седмица, в това число във Франция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР