Външният министър на Дмитро Кулеба и чешкият външен министър Ян

...
Външният министър на Дмитро Кулеба и чешкият външен министър Ян
Коментари Харесай

Украйна и Чехия се договориха за съвместни стъпки за сдържане на Русия

Външният министър на Дмитро Кулеба и чешкият външен министър Ян Липовски се договориха за взаимни стъпки за въздържане на Русия. Това оповестиха от пресслужбата на украинското външно министерство, осведоми " Новости ".

" Министърът на външните работи на Дмитро Кулеба организира телефонен диалог с министъра на външните работи на Чешката република Ян Липовски... Ръководителите на украинската и чешката дипломация съгласуваха позициите на и Чешката република на фона на нападателните дейности на Руската федерация и в навечерието на редица дипломатически контакти сред Съединени американски щати, НАТО, ОССЕ и Руската федерация... Министрите се споразумяха за общи стъпки по сдържането на Руската федерация от по-нататъшна експанзия ", се показва в изказване на уеб страницата на украинското външно министерство.
свързани новини3112на 26.12.20213249на 23.12.2021
Отбелязва се, че в допълнение към това страните са се договорили за взаимно посещаване в на външните министри на Австрия, и Словакия, което ще се състои през февруари тази година. Освен това страните са разискали развиването на " Кримската платформа ". Посочва се, че Липовски е уверил Кулеба в цялостната поддръжка на Чешката република за този формат.

Украйна и западните страни в последно време показаха безпокойствие по отношение на усилването на нападателните дейности от страна на покрай границите на Украйна.

В края на 2021 година разгласява планове на контракти със Съединени американски щати и на съглашения с НАТО за гаранции за сигурност. Москва, по-специално, изисква от Запада правни гаранции за отвод от по-нататъшно разширение на НАТО на изток, от присъединение на към западния боен алианс и от основаване на военни бази в някогашните руски републики.

Преговорите сред Руската федерация и Съединени американски щати по съветските оферти за гаранции за сигурност са планувани за 10 януари в Женева. Предполага се, че по-късно съветските оферти ще бъдат разисквани на 12 януари на особено свикано в Брюксел съвещание на Съвета Русия-НАТО и на 13 януари с ОССЕ във Виена.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР