Външният министър на България - Екатерина Захариева сподели в своя

...
Външният министър на България - Екатерина Захариева сподели в своя
Коментари Харесай

17 държави ще признават и пропускат на излизане от територията им български граждани с изтекли лични документи за периода 13 март - 31 октомври 2020 г.



Външният министър на България - Екатерина Захариева показа в своя профил в обществените мрежи, че: " Федералното министерство на външните работи на Германия е уведомило преди малко, че в изискванията на рецесията, породена от разпространяването на COVID-19, българските жители ще могат да употребяват паспорти, заместващи паспортите документи и други документи за идентичност до шест месеца след приключването на валидността им единствено за завръщане в България.
Получихме довечера увещание и от унгарското Министерство на външните работи и търговията, че полицията в Унгария е предизвестена да пропуща нашите сънародници към родината, даже документите да да им изтекли.
Така все още към този момент 17 страни, с които имаме дипломатически връзки, потвърдиха, че ще признават и пропущат на излизане от територията им български жители с изтекли персонални документи в интервала 13 март - 31 октомври 2020 година
Това са Австрия, Англия, Германия, Грузия, Гърция, Ирландия, Катар, Нидерландия, Норвегия, Полша, Словакия, Турция, Франция, Хърватия, Чехия, Черна гора и Унгария. Други 6 страни признават със специфични условия или със специфични периоди изтекли български персонални документи – Словения, Португалия, Босна и Херцеговина, както и Иран, Индонезия и Нигерия. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР