Външният министър на България Екатерина Захариева подчерта пред колегите си

...
Външният министър на България Екатерина Захариева подчерта пред колегите си
Коментари Харесай

България: Да не затваряме каналите за комуникация с Турция

Външният министър на България Екатерина Захариева акцентира пред сътрудниците си от Европейски Съюз какъв брой е „ значимо “ каналите за връзка с Анкара да останат отворени. Първите дипломати на Европейски Съюз разискаха продължаващата военна интервенция на Турция в Сирия.

Като представител на страна, която има над 300 км граница с Турция, Захариева акцентира пред сътрудниците си какъв брой е значимо каналите за връзка с Анкара да останат отворени. Според страната ни от основно значение е да продължи осъществяването както до момента на съглашението ЕС-Турция. Сирия, обстановката в Източното Средиземноморие и Украйна бяха водещите тематики в дневния ред на Съвет „ Външни работи “, който се организира в Люксембург. Българската делегация бе ръководена от заместител министър-председателя и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Външните министри организираха полемика по обстановката в Сирия взаимно със Специалния представител на Генералния секретар на Организация на обединените нации Гейр Педерсен. Потвърдиха изрично оценката, че единственото допустимо решение на сирийската рецесия е продължение на политическия развой под егидата на Организация на обединените нации. В тази връзка осъдиха турската военна интервенция в Североизточна Сирия и отражението ѝ върху филантропичната обстановка, битката против „ Ислямска страна “ и вероятностите за прогрес в Женевския развой след неотдавнашното съглашение за основаване на сирийски парламентарен комитет за започване на политически развой. Като припомниха, че Турция е основен сътрудник на Европейски Съюз, министрите приканиха Анкара да търси решения на опасенията за сигурността си посредством мирни средства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР