Външният министър Екатерина Захариева защити премиера Бойко Борисов пред Корнелия

...
Външният министър Екатерина Захариева защити премиера Бойко Борисов пред Корнелия
Коментари Харесай

Захариева защити Борисов пред Нинова с партията дала костите на Гоце Делчев на Тито

Външният министър Екатерина Захариева отбрани премиера Бойко Борисов пред Корнелия Нинова с партията дала костите на Гоце Делчев на Тито във връзка възмущението на водача на Българска социалистическа партия във Facebook за мълчанието на Борисов от думите на Зоран Заев за Илинденското въстание.

" Не одобряваме поуки по какъв начин да пазиме националните ползи от партия , която през 1946 година съобщи костите на Гоце Делчев на Титова Югославия. Същата партия страна променяше принудително идентичността на личните си жители и ги караше да се пишат македонци ", разяснява Захариева пред 24 часа.

 Нинова прикани Борисов да не мълчи за думите на Заев за Илинденското въстание
Нинова прикани Борисов да не мълчи за думите на Заев за Илинденското въстание

Тя не желае историческата истина да бъде подценявана и преиначавана

" Чета апела на госпожа Корнелия Нинова към премиера Борисов неотложно да отбрани българските национални ползи от Заев , който поставял на тествания нежните основи на добросъседството. Да, Илинденско-Преображенското въстание географски може да бъде наречено и македонско, и тракийско, само че исторически е българско . Само преди дни министър председателят Заев уважи Гоце Делчев пред паметника му в центъра на Благоевград, където по време на цялото честване бе емфатичен българският темперамент на Илинденско-Преображенското въстание за освобождението на Македония и Тракия ", изяснява Захариева.

" Госпожо Нинова, бъдете спокойна, държавното управление се грижи за опазването на националните ни ползи . Благодарение на нашата работа Република Македония ще стане член на НАТО и ще стартира договаряния с Европейския съюз, а българското знаме може умерено да се вее в Скопие ", добавя външният министър.

 Борисов усеща положителен резултат от Договора с Македония Обновена
Борисов усеща положителен резултат от Договора с Македония

Чества със Заев в Благоевград 115-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР