Външният министър Екатерина Захариева ще приеме в петък министъра на

...
Външният министър Екатерина Захариева ще приеме в петък министъра на
Коментари Харесай

ОАЕ откриват посолство в София

Външният министър Екатерина Захариева ще одобри в петък министъра на външните работи и интернационалното съдействие на Обединените арабски емирства шейх Абдула бин Зайед бин Султан ал-Нахаян, който идва на публично посещаване у нас. В рамките на визитата си шейх Абдула ще открие и посолството на ОАЕ в София.

Посещението на министър Ал-Нахаян е продължение на напъните за поощряване на двустранното съдействие.

Българското посолство в Абу Даби беше намерено през април 2018 година от вицепремиера Екатерина Захариева. В рамките на работното си посещаване във федералната монархия тя подписа меморандум за съдействие сред двете министерства на външните работи и завърши подготовката за сключване на още два значими документа за жителите и бизнеса - за взаимно признание на шофьорските книжки, както и за взаимна отбрана на вложенията.

От средата на 90-те години последователно нараства броят на пребиваващите в ОАЕ български жители. Това е измежду главните предпоставки за откриването на генерално консулство в Дубай през 2001 година, а през 2018 година и на посолство в Абу Даби. Понастоящем в Обединените арабски емирства е съсредоточена най-голямата българска общественост в Залива, а евентуално и в целия Арабски свят, която наброява 3000 души.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР