Външният министър Екатерина Захариева прие новоназначения извънреден и пълномощен посланик

...
Външният министър Екатерина Захариева прие новоназначения извънреден и пълномощен посланик
Коментари Харесай

Алехандро Поланко Мата е новият посланик на Испания у нас

Външният министър Екатерина Захариева одобри новоназначения ексклузивен и пълномощен дипломат на Испания в България Алехандро Поланко Мата на среща през днешния ден.

„ Радваме се, че Испания изпраща толкоз умел посланик в България. Може да разчитате на цялостната поддръжка на Министерството на външните работи и българската администрация в своята работа. Благодарим за поредната поддръжка на Испания за присъединението ни към Шенген, надяваме се тя да продължи “, сподели Захариева в своето одобрение към посланика.

По време на срещата двамата разискаха настоящи въпроси от европейския дневен ред и двустранните стопански връзки сред страните ни. Събеседниците се сплотиха към мнението, че макар положителните връзки сред двете страни на политическо равнище, бизнес връзките може да бъдат надградени. Като основна стъпка в тази посока те подчертаха построяването на повече контакти сред фирмите от двете страни. Изтъкнати бяха и опциите за продан на експертизи по отношение на развиването на туризма, както и по районни въпроси.

Посланик Мата оцени високо българската поддръжка за Испания по обстановката в Каталуня и посочи сходствата в позициите на двете страни по редица външнополитически въпроси.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР