Външният министър Екатерина Захариева очаква до 2018 г. да влезем

...
Външният министър Екатерина Захариева очаква до 2018 г. да влезем
Коментари Харесай

Захариева: Надявам се да влезем в Шенген по въздух и море догодина

Външният министър Екатерина Захариева чака до 2018 година да влезем в шенгенското пространство " най-малко по въздух и море ". Това съобщи тя в студиото на Нова тв.

„ Изпълнили сме всички критерии за влизане в Шенген. Надявам се следващата година най-малко по въздух и море да получим достъп ”.

Тя добави, че сега Шенген не работи поради засиления граничен надзор, който се прави поради огромния поток от противозаконни мигранти. По думите и, страната ни се оправя най-добре с опазването на външната граница на Европейски Съюз, макар, че страната ни не е член на Шенген.

В студиото Захариева разяснява и събитията в Каталуния от месеца.

Според нея разговорът сред сепаратистите и испанското държавно управление " трябваше да се случи още преди референдума ".

" Надявам се да няма революция, рационални хора са каталунците, сигурно много прочувствени във връзка с независимостта им ", добави тя.

" Над 600 компании напуснаха Каталуния на фона на напрежението и неустойчивостта. Привържениците на независимостта приканват по-скоро за нови избори. А по-голямата част от тях упорстват за оставане на Европейски Съюз ”.

На въпрос за връзките сред страната ни с почетния консул на България в Барселона Христо Стоичков Захариева отговори: " Отношенията са ни положителни, ние сме доста признателни за това, което Христо Стоичков направи. Когато си почетен консул, би трябвало да изразиш позицията на страната, а не персоналната си. А той съобщи, че показва персоналната си и не живее в Испания повече от година ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР