Външните министри от 20 страни, участващи в посветена на Северна

...
Външните министри от 20 страни, участващи в посветена на Северна
Коментари Харесай

Във Ванкувър се провежда международна среща за Северна Корея

Външните министри от 20 страни, участващи в отдадена на Северна Корея среща в канадския град Ванкувър, се оповестиха за опазване на санкционният напън върху Пхенян, с цел да бъде заставен той да се откаже от програмата си за разработка на нуклеарни оръжия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Трябва да утежним последствията от държанието на режима до такава степен, че да принудим Северна Корея да пристигна на масата за договаряния, съобщи на срещата държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън. Тилърсън прикани за по-строго съблюдаване на възбраната кораби да правят противозаконна търговия със Северна Корея, показва АП. Целта на срещата, в която вземат участие 19 страни, сражавали се на страната на Съединени американски щати в Корейската война, е активизиране на акцията за оптимален напън върху КНДР и справяне с неспазването на глобите.

Според Тилърсън срещата на страни с идентични възгледи насочва до севернокорейския водач Ким Чен-ун единно обръщение: Няма да допуснем нуклеарно въоръжена Северна Корея. Той се обърна особено към Китай и Русия, които не са поканени на срещата, с гледище да съблюдават напълно глобите на Организация на обединените нации. Не можем да приемем отклонение от осъществяването на глобите. Ще продължим да привличаме вниманието върху това, както и да вземаме ограничения против организации и лица, забъркани в дейности за отклоняването от глобите, съобщи Тилърсън, представен от ТАСС.

Държавният секретар акцентира, че севернокорейските ракетни тествания заплашват гражданския въздушен трафик. Той посочи, че акцията на напън ще продължи, до момента в който Северна Корея предприеме решителни дейности за отвод от нуклеарните си упоритости. Ръководителката на южнокорейската дипломация Кан Кьон-хва означи, че южнокорейските диалози с Пхенян са "съществена първа крачка към възобновяване на връзките сред двете Кореи ". Тя обаче акцентира, че макар стоплянето, Северна Корея би трябвало да покаже желание да извърши отговорностите си по нуклеарното разоръжаване на Корейския полуостров.

Международната общественост ще продължи да постанова нови наказания на КНДР, в случай че Пхенян не престане да развива ракетната и нуклеарната си стратегия, предизвести канадската министърка на външните работи Кристия Фрийланд. Същевременно пред публицисти член на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати тази заран сподели, че американската войска се готви доста съществено за допустима война със Северна Корея, съобщи Агенция Франс Прес. "Правителството изследва доста съществено военните варианти, които може да бъдат употребявани във връзка с Северна Корея ", сподели Мак Торнбери, ръководител на Комисията по въоръжените сили към Камарата. Военните правят подготовка, само че аз се надявам тя да не бъде нужна, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР